Bij binnenkomst heet ik je welkom, we houden een voorgesprek en vraag ik wat er op dit moment speelt in je leven dit kunnen dingen zijn die je graag anders zou willen of het kan een lichamelijke klacht zijn waar je wat aan wilt doen. Daarna vul ik samen met je een medische/sociale vragenlijst in. Aan de hand daarvan en eventuele aanvullende informatie gaan we kijken welke vorm van massage het beste bij u past. Vervolgens neemt u plaats op de massage tafel. Daarna begin ik met de behandeling. D.m.v. openvraag stelling kunnen we op een thema uitkomen en kijken wat of het nodig heeft.

Dit hele consult duurt ongeveer 1,5 uur. Na de behandeling is er ruimte om ervaringen te delen en een glaasje water drinken.

Omdat ik aangesloten ben bij een beroepsvereniging worden bij aanvullende verzekering deze consulten door diverse ziektekosten verzekeraars vergoed.

 

Holos

Visie:

Ik werk vanuit de holistische visie: Wat inhoud dat ik het lichaam, geest en de ziel  van de mens als een eenheid zie. Al deze facetten hebben invloed op elkaar. Lichamelijke ongemakken kunnen voortkomen uit emotionele of fysieke  patronen die je in het dagelijkse leven kan ervaren en die dus een rol voor onze gezond kunnen spelen. Bijvoorbeeld iemand die veel last van stress heeft kan grote spanning in de nek en schouders gaan ervaren of als je verliefd bent voel je vlinders in je buik.  Alles wat we mee maken wordt geregistreerd door het lichaam en kan je ergen voelen. Het lichaam is geen instrument wat zomaar toevallig kapot kan gaan.

Elk lichaam spreekt een "verborgen taal" d.m.v. het afgeven van signalen. Massagetherapie kan je helpen deze taal te leren verstaan. Dit kan alleen door te voelen en niet door te denken. Je kan zo meer in contact komen met je eigen lichaam. Het lichaam kan tot uitdrukking brengen wat er geestelijk speelt.

Het grote verschil tussen massagetherapie en fysiotherapie of elke andere vorm van massage is dat fysiotherapie vooral symptoom of oplossings gericht werkt. De kans is groot dat de klachten na verloop weer terug keren omdat er geen aandacht is besteed aan het ontstaan hiervan.  Bij massagetherapie ga je eerst de klacht beluisteren, wat heeft deze klacht mij te vertellen? En waarom wordt hier aandacht gevraagd? Dit kan je veel inzicht geven in de patronen / thema's die jij in leven ervaart en die dus voor jou gezondheid een rol spelen.

vbag logo

Rbcz logo

Holos

Locatie.

A. Commandeurlaan 23

1715 AG Spanbroek

Openingstijden.

zaterdag, zondag en maandag gesloten

di t/m do van 10.00 - 21.00 uur

vrijdag van 09.00 - 18.00 uur

Contact.

0226-754524 / 06-30748601

info@ilonaboon.nl