Naast de diepe ontspanning die al onze gedachten even uitschakelt doet massage lichamelijk meer voor ons. Hieronder zal ik dit zo helder mogelijk proberen uit te leggen: Ons lichaam is opgebouwd uit heel veel cellen. De cellen vormen samen onze weefsels en organen. Door middel van massage komen er een aantal weefselprikkelingsstoffen vrij.

Deze stoffen zorgen voor een betere celwanddoorlaatbaarheid en voor het verwijden van de bloedvaten. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren, weefsels en organen. Afvalstoffen kunnen hierdoor beter afgevoerd worden en voedingsstoffen kunnen weer beter opgenomen worden. Dit beïnvloedt ook het afweersysteem op een positieve manier. We kunnen hierdoor ziektekiemen beter buiten ons lichaam houden, waardoor we ons minder vermoeid kunnen voelen. Door je eigen bijvoorbeeld. 1x in de 6 weken te laten masseren werk je aan je eigen lichaamsonderhoud.

Werking van een spier

Hieronder zal ik proberen uit te leggen hoe een spier werkt.

Een spier is opgebouwd uit langerekte eiwitten, deze eiwitten kunnen in en uit elkaar haken dit heet spiercontractie. Als een spier of spiergroep klachten gaat geven kan het betekenen dat de spier door overbelasting verhard is geworden. De eiwitten kunnen dan niet meer goed in en uit elkaar haken. Voedingsstoffen kunnen hierdoor niet goed meer worden aangevoerd en afvalstoffen kunnen hierdoor niet goed meer worden afgevoerd. Door middel van massage kan een spier weer soepel gemaakt worden. Waardoor de klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Veel klachten onstaan ook dicht bij het bot in de pees dit is het gebied waar de spier overgaat in een pees. Een pees is minder snel herstelbaar omdat het niet zo goed doorbloed is. Iets wat goed doorbloed is wordt snel ververst.

De invloed diemassage op het lichaam heeft:

  • Massage heeft een pijnverminderende werking:
  • Massage beïnvloedt de vochthuishouding
  • Massage heeft invloed op de stofwisseling
  • Massage beïnvloed de bloedsomloop
  • Massage heeft invloed op de inwendige organen en regelsystemen (zoals hormoonhuishouding en zenuwstelsel)
  • Massage heeft invloed op spier- en weefselspanning
  • Massage heeft invloed op de lichaamstemperatuur.

vbag logo

Rbcz logo

Holos

Locatie.

A. Commandeurlaan 23

1715 AG Spanbroek

Openingstijden.

zaterdag, zondag en maandag gesloten

di t/m do van 10.00 - 21.00 uur

vrijdag van 09.00 - 18.00 uur

Contact.

0226-754524 / 06-30748601

info@ilonaboon.nl